Informisao čelnike
0

Peterostruki prvak Evrope: Iskusni kapiten Reala na ljeto napušta redove madridskog kluba

E. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Iskusni nogometaš madridskog Reala Nacho informisao je čelnike Los Blancosa da će napustiti klub na ljeto kada mu istekne ugovor sa Kraljevima.

Ovaj španski defanzivac je cijelu karijeru proveo u dresu kluba sa stadiona Santiago Bernabeu, no sada je odlučio da napusti klub.

Za njegove usluge je najviše zainteresovan milanski Inter koji ga je već ranije probao dovesti u svoje redove, ali u tome nije uspio.

Pored Intera, Nacho ima još nekoliko ponuda na stolu uključujući i one van evropskog kontinenta, a o nastavku karijere će odlučiti na ljeto.

Dodajmo da je Nacho sa Realom osvojio sve što se može osvojiti uključujući i pet titula prvaka Evrope, a trenutno je i kapiten kluba.

Za reprezentaciju Španije je odigrao 24 utakmice i postigao gol dok je za Real ove sezone nastupio na 36 susreta u svim takmičenjima, ali se nije upisao u strijelce.

Kao glavni kandidat za njegovog nasljednika se spominje Leny Yoro. Kraljevi su već kontaktirali agenta 18-godišnjeg defanzivca Jorgea Mendesa i planiraju ga dovesti na ljeto.

Njegova vrijednost se trenutno procjenjuje na 40 miliona eura, a pored Real Madrida za njega je zainteresovan i Paris Saint Germain.