Nogomet
0

Pet imena u konkurenciji za selektora košarkaške reprezentacije BiH

Piše: J. H.
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Košarkaški savez Bosne i Hercegovine na čelu sa predsjednikom Elmedinom Dinom Konakovićem i generalnim sekretarom Harunom Mahmutovićem uveliko radi na dovođenju novog selektora košarkaške reprezentacije BiH.

Nakon odlaska Ace Petrovića, za upražnjeno mjesto selektora košarkaških Zmajeva konkuriše nekoliko stručnjaka. Kako portal Klix.ba saznaje, u užem izboru za selektora našli su se Nenad Marković, Dragan Šakota, Duško Ivanović, Adis Bećiragić i Emir Mutapčić.

Međutim, Konaković nije htio potvrditi niti demantirati saznanja našeg portala o eventualnom Petrovićevom nasljedniku.

"U toku su finalni razgovori sa nekoliko trenera. Pripremljen je prijedlog za upravni odbor, a tek onda ćemo izaći sa imenima", kaže Konaković za portal Klix.ba.

Odluka o novom selektoru bit će donesena polovinom ovog mjeseca, nakon što bud obavljeni razgovori sa svim potencijalnim kandidatima za selektorsku funkciju.

Što se ugovora tiče, potvrdio nam je Konaković, on se neće mnogo razlikovati od ugovora koji imaju selektori susjednih zemalja.

Cilj nove Uprave Košarkaškog saveza je dovođenje stručnjaka koji će našu reprezentaciju odvesti među 16 najboljih na Starom kontinentu. Priliku za to novi selektor će imati na narednom Evropskom prvenstvu, koje se 2015. godine igra u Ukrajini.