Pepe bez opomene
119

Pet crvenih kartona, dva penala i isključenje za trenera u vatrenom derbiju Fenera i Bešiktaša

Piše: O. T.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Pet crvenih kartona, dva penala, tri pogotka i isključenje trenera najkraći je opis paklenog turskog derbija koji su ove subote u 6. kolu Super lige odigrali Fenerbahce i Bešiktaš. Fener je kod kuće izvukao pobjedu rezultatom 2:1, ali tokom meča je izgledalo kao da je važnije izvući zdrave noge i glavu, nego pobjedu.

Glavni sudija meča Ali Palabiyik je pokazao devet žutih i pet crvenih kartona, dva puta je pokazao na bijelu tačku i jednom "napusti trenerski prostor" šefu stručnog štaba Bešiktaša i legendarnom turskom treneru Šenolu Gunešu.

Oba penala dosuđena su za Fener, a realizirali su ih Guliano (20') i Janssen (86'), dok je gol za goste i za nagovještaj dramatične završnice postigao Babel u 87. minuti.

Prvi crveni karton, odnosno drugi žuti pokazan je Quaresmi u 43. minuti, ali je samo dvije minute kasnije i domaćin ostao bez igrača nakon što je Neto dobio direktan crveni karton.

Naredno isključenje ponovo je imao Bešiktaš kada je trener Gunes morao napustiti trenerski prostor, a nedugo nakon njega u 85. minuti drugi žuti karton dobio je Hutchinson tako da je Bešiktaš ponovo imao igrača manje.

Ni ovaj put nije dugo trajala brojčana nadmoć Fenera koji u 88. minuti ostaje bez Koybasija koji zarađuje direktan crveni karton.

Posljednji je "pocrvenio" Ozyakup kojem je sudija nakon meča pokazao drugi žuti karton.

Interesantno je da u ovakvom haosu portugalski štoper Pepe, koji je poznat po incidentima na terenu, nije dobio ni žuti karton.