Najbolji drugovi
83

Perišić: Nisam mogao spavati zbog Kalinića, znam šta su mu u reprezentaciji ranije radili

Klix.ba
Nikola Kalinić i Ivan Perišić (Foto: EPA-EFE)
Nikola Kalinić i Ivan Perišić (Foto: EPA-EFE)
Reprezentativac Hrvatske i napadač Intera Ivan Perišić nakon više od mjesec dana prvi se oglasio o slučaju "Nikola Kalinić" te je rekao da ga je jako pogodilo sve ono što se desilo u Rusiji.

Podsjećamo, Kalinić je u prvom meču Hrvatske na Svjetskom prvenstvu protiv Nigerije odbio ući u igru, a zbog toga je selektor Zlatko Dalić odlučio poslati ovog napadača kući te nije više računao na njegove usluge.

Kako se prvenstvo bližilo kraju, tako je Hrvatska igrala sve bolje, a jedini koji je pričao o Kaliniću bio je Dalić koji je u više navrata istakao da se ne želi vraćati na to. Nakon što je Mundijal završio, Perišić je prvi hrvatski nogometaš koji je progovorio o saigraču iz reprezentacije.

"Kale je moj najbolji prijatelj i osobno, sve me to jako pogodilo. Tu noć kada je pala odluka možda sam uspio zaspati samo sat ili dva. Nisam mogao spavati od nervoze jer znam kakav je Nikola Kalinić igrač i kakav je momak. Bilo mi je teško zbog toga", rekao je Perišić, pa nastavio:

"Znam njegovu prošlost u reprezentaciji i znam šta su mu sve treneri radili. Iskreno, da se meni sve to događalo, možda bih pukao prije njega. No, kako god bilo, mišljenja sam da je Kale ipak izabrao pogrešan trenutak", kazao je Perišić za Sportske novosti.

Vatreni su na Svjetskom prvenstvu u Rusiji osvojili drugo mjesto, a u finalnom meču poraženi su od Francuske rezultatom 4:2.