Kakva igra, takvi potezi
69

Perišić i Candreva se obrukali protiv Rapida i izveli najgori slobodan udarac ove sezone

Klix.ba
Foto: Twitter/Printscreen
Foto: Twitter/Printscreen
Nogometaši Intera Ivan Perišić i Antonio Candreva u prvom meču 1/16 finala Evropske lige na gostovanju kod Rapida izveli su jedan od najlošijih, a ujedno i najkomičnijih slobodnih udaraca u ovoj sezoni.

Milanski tim je upisao minimalnu pobjedu rezultatom 1:0, a jedini pogodak postigao je Lautaro Martínez s bijele tačke u 39. minuti. Ipak, najzanimljiviji detalj nije bio pogodak napadača Intera, već slobodan udarac kojeg su pokušali izvesti Ivan Perišić i Antonio Candreva.

Ovaj dvojac namjestio je loptu na nekih 30-ak metara od gola Rapida, oko dvadesetak sekundi su "mudrovali" i dogovarali se na koji način će pokušati ugroziti gol domaćina, a onda su to uradili na zaista komičan način.

Perišić je loše i u pogrešnom trenutku kratko gurnuo loptu, Candreva je "spavao", a to je iskoristio jedini igrač Rapida koji je stajao u živom zidu i izbio je loptu u polje.

Ovaj neuspjeli pokušaj da izvedu slobodan udarac definitivno spada u jedan od najgorih poteza čitave ove sezone, a trener Intera Lucijano Spalletti vjerovatno će u budućnosti birati druge igrače za izvođenje slobodnih udaraca.