Serie A
55

Perišić golčinom donio Interu sva tri boda u Veroni

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera pobijedili su na Marc'Antonio Bentegodi stadionu u okviru 11. kola Serije A ekipu Verone rezultatom 2:1.

Svih pet Interovih komšija na vrhu Serije A u ovom kolu su pobijedili pa je i Inter večeras tražio sva tri boda na Bentegodiju protiv ekipe s kojom tradicionalno lagano izlazi na kraj.

Dominirali su gosti u prvom poluvremenu, a prvu veliku priliku u 36. minuti pretvorili su u gol. Strijelac je bio Valero na asistenciju Candreve.

Igralo se mirno do 58. minute kada je sudija Gavillucci dosudio penal za domaće nakon starta Handanovića. Pazzini je potom s bijele tačke poslao golmana u krivu stranu i postigao gol za izjednačenje.

Krenuo je Inter žestoko po novo vodstvo, a veliku šansu propustio je Icardi sedam minuta kasnije kada je golman domaćih Nicolas sjajno odbranio.

Ipak, spasa mu nije bilo minut kasnije kada je Perišić s ivice šesnaesterca uputio sjajan udarac koji ulazi u nebranjeni dio mreže Veroninog gola.

Do kraja nije bilo promjena pa je Inter upisao devetu pobjedu u sezoni s kojom se probio na drugo mjesto Serije A s dva boda zaostatka u odnosu na Napoli.

Verona je pala na pretposljednju poziciju.

Tabela: