Nogomet
4

Perez: Real Madrid neće dovoditi nikoga u januaru, mi već imamo najbolje igrače i najboljeg trenera

Anadolija
Foto: EPA
Foto: EPA
Predsjednik Real Madrida Florentino Perez je izjavio da madridski klub neće dovesti nijednog igrača u januarskom prijelaznom roku, jer, kako je kazao, u ekipi već imaju najbolje fudbalere.

Inače, Svjetska fudbalska federacija (FIFA) kaznila je Real Madrid i Atletiko Madrid zabranom dovođenja igrača u naredna dva prijelazna roka, ne računajući januarski, zbog nepravilnosti prilikom potpisivanja ugovora sa stranim maloljetnim igračima.

Perez je za "France Football" izjavio da odluka kluba o predstojećim aktivnostima u prijelaznom roku nema nikakve veze s tom kaznom.

"Kazna FIFA-e je vrlo štetna. Veoma je ozbiljna stvar ugroziti reputaciju Real Madrida na takav način. Uvjereni smo da je sve to greška i mislim da je smiješno da će Real Madrid biti kažnjen zbog pitanja zaštite maloljetnika, jer su djeca uvijek bila prioritet našeg kluba. Nećemo dovoditi igrače u januaru, ali to nema nikakve veze s kaznom, već zato što imamo najbolje igrače i najboljeg trenera", rekao je Perez.

Istakao je također kako u klubu svi vole novog trenera Zinedina Zidanea koji je početkom mjeseca stigao u Real Madrid.

"Bez dvoumljenja, odmah nam je odgovorio pozitivno. Znali smo da je Zidane spreman za novi i uzbudljiv izazov. Svi u klubu vole Zidanea", rekao je Perez.

Poslije 21 kola u španskoj ligi Real Madrid je treći sa četiri boda manje od prvoplasirane Barcelone, ali i utakmicom više.