Nogomet
0

Perez navodno treba 200 miliona eura: Desetorica igrača Reala blizu odlaska

Klix.ba
(Foto: EPA)
(Foto: EPA)
Karim Benzema, Keylor Navas, Jese Rodriguez, Isco, Alvaro Arbeloa, Denis Čerišev, Toni Kroos, kapiten Sergio Ramos i najveća zvijezda Cristiano Ronaldo, kao i trener Rafael Benitez nisu sigurni u Real Madridu, tvrdi španski novinar Pipi Estrada prilikom gostovanja na TV šou El Chiringuito.

Naime, predsjednik Florentino Perez namjerava zaraditi 200 miliona eura od prodaje igrača kako bi krenuo narednog ljeta u kupovinu, a na radaru su, među ostalima, David De Gea, Rober Lewandowski i Eden Hazard.

Estrada navodi da zarada ipak nije jedini razlog pošto pojedini igrači unose negativnu energiju u tim i tu se u prvi plan stavlja Sergio Ramos.

Kada su u pitanju Jese Rodriguez, Alvaro Arbeloa i Denis Čerišev, za njih nema mjesta u timu. Iznenađenje bi bilo da Real proda Ronalda, ali prodaja izgleda logična kada se uzme u obzir da se na Portugalcu još uvijek može mnogo zaraditi što neće biti slučaj na ljeto 2017. godine kada će imati 32 godine i jednu godinu do kraja ugovora.

Izlazna vrata bit će pokazana i Rafaelu Benitezu ukoliko ne ostvari značajan rezultat ove sezone, a za Real je sve osim osvajanja barem Primere ili Lige prvaka "jeftina roba". Doduše, Kup kralja je već nemoguća misija, jer su izbačeni iz takmičenja.

Galacticosi su treći u Primeri sa dva boda manje od Atletico Madrida i Barcelone koja ima utakmicu manje. U osmini finala Lige prvaka Real Madrid igra protiv Rome.