Bavarci nisu štedjeli
0

Pep Guardiola postaje najplaćeniji nogometni trener

Klix.ba
Pep Guardiola i Jupp Heynckes
Pep Guardiola i Jupp Heynckes
Pep Guardiola, katalonski nogometni stručnjak, postat će od ljeta ove godine najplaćeniji nogometni trener u historiji, nakon što potpiše ugovor sa minhenskim Bayernom.

Prema pisanju njemačkih medija, bivši i najtrofejniji trener Barcelone imat će godišnju plaću od 17 miliona eura. Za tri godine, koliko traje ugovor, Guardiola će inkasirati 51 milion eura, što će mu donijeti status najplaćenijeg trenera u historiji nogometa.

Guardiola će tako imati veću plaću i od najboljeg nogometaša današnjice, Argentinca u dresu Barcelone Lionela Messija, koji po sezoni zarađuje 16 miliona eura.

U bavarskom klubu odlučili su svom budućem treneru ponuditi šest miliona više nego što je zarađivao za vrijeme veoma uspješne etape u Barceloni, gdje njegova plaća nikada nije prelazila iznos od 10 miliona eura.

Status najplaćenijeg trenera u Evropi do ljeta će držati italijanski trener na klupi PSG-a Carlo Ancelotti, koji po sezoni zarađuje 16 miliona eura. Na drugom mjestu trenutno se nalazai trener Real Madrida Jose Mourinho sa godišnjom plaćom od 13 miliona eura.