Nogomet
0

Pellegrini potvrdio da odlazi iz Malage

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
"Moje osoblje i ja napuštamo Malagu, ali naš savez s gradom ostat će vječno. Ovo su moji posljednji sati u ovome gradu", rekao je nogometni trener španskog prvoligaša Manuel Pellegrini.

Kao što se i pretpostavljalo, Pellegrini je odlučio napustiti kormilo trenutno šeste ekipe španskog prvenstva Malage, koju je ove sezone predvodio do četvrtfinala Lige prvaka, gdje ju je neregularnim pogotkom izbacila Borussia Dortmund.

"Nedjeljna utakmica bit će moja posljednja na La Rosaledi. Bit će tu puno snažnih emocija i nadam se da ću napustiti klub koji će dogodine igrati u Evropskoj ligi", kazao je Pellegrini, koji je potom stišao glasine da odlazi za novcem u Manchester City.

"Razlozi mog odlaska su striktno profesionalni i nogometni. Ne tražim ekonomski ambiciozan klub, već dugoročni projekt, koji će me ispunjavati", rekao je između ostalog sjajni čileanski trener.

Iako nije potvrdio da će preuzeti menadžersku klubu Manchester Cityja, britanski i španski mediji vjeruju da će klub iz "plavog dijela Manchestera" predstaviti Pellegrinija početkom juna.

Podsjetimo, menadžersko mjesto u Cityju ostalo je upražnjeno nakon što je talijanski trener Roberto Mancini dobio otkaz uslijed sezone bez trofeja, ali i poraza u finalu FA Cupa od Wigana (0-1).