Nogomet
0

Pellegrini: Nisam novi trener Manchester Cityja

Totalsport
Manuel Pellegrini  (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Čileanski nogometni strateg Manuel Pellegrini žustro je reagirao na pitanje da li je uistinu potpisao predugovor s engleskim prvoligašem Manchester Cityjem, s kojim ga se posljednjih dana najviše povezuje.

Iako je u subotu dao naslutiti da ga budućnost ne veže za aktuelni klub Malagu, 59-godišnji Pellegrini je u nedjelju, nakon remija sa Sevillom, promijenio priču.

"Kategorički negiram da sam ja novi trener Manchester Cityja! Ništa nije potpisano i nikakav dogovor nije postignut", rekao je pomalo ljutiti Čileanac okupljenim novinarima.

"Imao sam puno sreće što su iz godine u godinu mnogi veliki klubovi zainteresirani za mene, ali nikakav ugovor s nekim od njih nije potpisan. Nadam se da će se budućnost Malage iskristalizirati u narednih 15-ak dana, te da ćemo tada moći sjesti i početi planirati iduću sezonu", zaključio je Pellegrini.

Engleski Premierligaš najvjerovatnije će ostati bez menadžera na kraju ove sezone, ako ne i prije, s obzirom da su porazom u finalu FA Cupa (Wigan) talijanskom strategu Robertu Manciniju dani gotovo sigurno pa odbrojani.