Nogomet
35

Pellegrini odlučio: U Ligi prvaka će igrati Aguero, Bony i Džeko, Jovetić otpao

Klix.ba
Sergio Aguero i Edin Džeko (Foto: EPA)
Sergio Aguero i Edin Džeko (Foto: EPA)
Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini odlučio je na listu igrača za Ligu prvaka umjesto Stevana Jovetića staviti novog napadača Wilfrieda Bonyja.

Dvadesetšestogodišnji reprezentativac Obale Slonovače Wilfried Bony stigao je u Manchester City tokom januarskog prijelaznog roka iz Swanseaja u transferu vrijednom 30,6 miliona eura.

Njegov dolazak u City je značio da Građani u svom sastavu imaju jednog više stranog igrača kojeg ne mogu registrovati za Ligu prvaka, zbog čega je Pellegrini morao odlučiti koga se želi odreći kako bi napravio mjesta za Bonyja.

Odluka je pala na Stevana Jovetića, čije će mjesto na listi zauzeti Bony. Pored njega će Pellegrini u Ligi prvaka, kada je riječ o napadu, moći računati na Sergija Aguera i bh. reprezentativca Edina Džeku.

City je kažnjen zbog kršenja UEFA-inog pravila o finansijskom fair playju, zbog čega može prijaviti samo 16 stranaca u svojoj ekipi umjesto uobičajenih 17.

Jovetić je veliki dio prošle sezone proveo van terena zbog povrede lista i prepona. Otkako je stigao iz Fiorentine 2013. godine u transferu vrijednom 29,3 miliona eura, za City je postigao samo 11 golova.

Podsjetimo, Manchester City će 24. februara odigrati prvu utakmicu šesnaestine finala Lige prvaka protiv Barcelone, a revanš se igra tri sedmice kasnije.