Nogomet
4

Pellegrini: Možda je Chelsea mali konj, ali jako bogat mali konj

Totalsport
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Manuel Pellegrini (Foto: AFP)
Menadžer Manchester Cityja Manuel Pellegrini uzvratio je kolegi iz Chelseaja Joseu Mourinhu koji je nedavno izjavio da su njegovi nogometaši autsajderi u borbi za naslov u Premierligi.

Podsjećamo, Chelsea je u prošlom kolu srušio Građane na njihovom Etihadu (1-0) i bodovno se izjednačio s njima. Obje ekipe imaju samo dva boda manje od vodećeg Arsenala. Međutim, Mourinho je nakon utakmice u svome klasičnom "piljenju naopako" izjavio da su Arsenal i City veliki konji, a Chelsea samo mali konj u utrci za naslovom. No, Pellegrini je u petak ustvrdio da Mourinho i Chelsea, s obzirom na to koliko novca troše, nikako ne smiju bježati od uloge favorita.

"Možda Chelsea jest mali konj ako njegov menadžer tako misli. Ali ako i jest mali konj, onda je i jako bogati konj. To je klub koji je potrošio najviše novca u zadnjih deset godina, to je klub koji je potrošio najviše novca ove sezone, to je klub koji je potrošio najviše novca u zimskom prijelaznom roku", istaknuo je čileanski stručnjak.

Dodao je kako smatra da Mourinho svojim izjavama samo želi sebi priskrbiti sve zasluge ako s "malim konjem" osvoji naslov.

"Ako osvoji naslov, to će biti njegova zasluga, ali ako izgubi, onda neće biti odgovoran. To je njegov uobičajeni način ponašanja. No, svako djeluje onako kako misli da je najbolje za njegovu ekipu. I ja sam mogao reći da je ovo moja prva sezona u Premierligi i da tek upoznajem igrače, pa ove sezone ne treba ništa očekivati. No, ne mislim tako", zaključio je Pellegrini.