Bh. sudija
124

Peljto sudi meč između Kukesija i Sheriffa u 2. pretkolu Lige prvaka

Piše: O. T.
Amer Macić, Aleksandar Kosorić, Irfan Peljto, Haris Duljević i Davor Beljo (Foto: Klix.ba)
Amer Macić, Aleksandar Kosorić, Irfan Peljto, Haris Duljević i Davor Beljo (Foto: Klix.ba)
Jedan od najboljih bosanskohercegovačkih sudija Irfan Peljto sudit će uzvratni meč 2. pretkola Lige prvaka između Kukesija i Sheriffa iz Tiraspola.

Sudar između albanskog prvaka Kukesija i prvaka Moldavije Sheriffa na Elbasan Areni u Albaniji (prvi meč okončan rezultatom 1:0 za Sheriff) bit će Peljtin treći evropski meč u posljednjih mjesec i po dana.

Peljto je 8. juna sudio meč između mladih reprezentacija Estonije i Sjeverne Irske u okviru kvalifikacija za U21 Evropsko prvenstvo, a 6. jula dodijeljen mu je meč 1. pretkola Evropske lige između Seinajokija (Finska) i Reykjavika (Island).

U Albaniji će zajedno sa Peljtom, kao i tokom ranije navedenih mečeva, ponovo biti pomoćnici iz Mostara Amer Macić i Davor Beljo, kao i Sarajlija Haris Kaljanac, koji će zauzeti mjesto četvrtog sudije.

Peljto je, u timu sa Macićem i Beljom, sudio i posljednji sarajevski derbi između Sarajeva i Željezničara na Koševu kada je Bordo tim slavio sa 1:0 i time skinuo Željezničar sa liderske pozicije. Nakon meča, sudijska trojka je dobila pozitivne ocjene sudijske organizacije Nogometnog saveza BiH, kao i cjelokupne bh. fudbalske javnosti.

Ulogu kontrolora suđenja u uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka između Astane i Spartaksa imao je Elmir Pilav, direktor Sektora za takmičenje i upravljanje događajima Nogometnog saveza BiH. Utakmica je završena danas rezultatom 1:1, a Astana je prošla dalje s ukupnih 2:1.