Nogomet
0

Pehilj napustio Želju, Osim ostaje u klubu

Piše: D. B.
Dželaludin Muharemović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dželaludin Muharemović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Napadač Šaban Pehilj više nije igrač Željezničara, a medijski napisi o odlasku menadžera Amara Osima iz kluba nisu istiniti, potvrđeno je za portal Klix.ba iz Doline ćupova.

Sportski direktor aktuelnog šampiona BiH, Dželaludin Muharemović, u razgovoru za portal Klix.ba je otkrio razloge prekida saradnje sa nogometašem Šabanom Pehiljem, koji je u 1. kolu BHT Premijer lige, u kojoj su Plavi gostovali i pobijedili kod Zvijezde u Gradačcu, udario saigrača Elvira Čolića.

"Pehilj i ja smo razgovarali još jučer i dogovorili da sporazumno raskinemo ugovor. Što se nas tiče, možda i glavni razlog za to je incident u kojem je udario Elvira Čolića. Radilo se o nesporazumu u igri, ali šta god da je bio razlog, sukob se nije smio dogoditi. S druge strane, Šaban želi više igrati, tako da je raskid ugovora bio želja obje strane", izjavio je Muharemović.

Dosta se proteklih dana spekulisalo o odlasku menadžera Amara Osima iz kluba, koji je pred sami početak nove sezone u BHT Premijer ligi zatražio odmor. Ubrzo su se proširile glasine da se popularni Brko ne namjerava vratiti, no, kako Muharemović tvrdi, radi se o izmišljotinama.

"Posljednjih dana su se u medijima pojavile mnoge neistine, a vama čestitam na profesionalnosti jer to niste uradili. Niko iz Željezničara nije dao neku izjavu, koja je mogla navesti na zaključke navedene u medijima, a koje se tiču Osima. Jučer smo imali sjednicu Predsjedništva kluba, na kojoj su dogovorene neke stvari. Javnost će biti upoznata na konferenciji za medije. Jedno je sigurno, Amar je i dalje tu", jasan je bio Muharemović.