Nogomet
45

Pavlović: Najvažnije je da nema povreda; Ivetić: Cilj je izboriti Evropu

Piše: D. B.
Bojan Pavlović i Perica Ivetić (Foto; Feđa Krvavac/Klix.ba)
Bojan Pavlović i Perica Ivetić (Foto; Feđa Krvavac/Klix.ba)
FK Sarajevo danas počinje pripreme za proljetni dio sezone u Premijer ligi BiH, a novinarima su se prije prvog treninga obratili golman Bordo ekipe Bojan Pavlović i defanzivac Perica Ivetić.

"Lijepo je što smo se okupili ponovo, svi smo jedva čekali početak priprema, imali smo dosta vremena za odmor. Također, svi igrači su odradili ono što su trebali prije početka priprema, tako da mislim da neće biti problema. Najvažnije je da svi budemo zdravi, da ne bude povreda", izjavio je Pavlović.

Pauza u prvenstvu nije došla u pravo vrijeme za Sarajevo, jer je ekipa imala dobar niz i igrala je u odličnoj formi.

"Tako se namjestilo da je posljednji mjesec bio i najbolji tokom cijele godine. Sigurno da nam nije išla na ruku pauza u prvenstvu, ali imali smo vremena za odmor, a imamo vremena i da se dobro spremimo", rekao je golman Sarajeva.

Defanzivac Perica Ivetić je započeo svoje prve pripreme sa Bordo ekipom. On se nada da će tim igrati dobro na proljeće i barem izboriti plasman u Evropu.

"Ovo su moje prve pripreme, nadam se da će dobro proći, bez povreda, te da ćemo dati svoj maksimum. Igrači su došli spremni, radili su tokom odmora, to su pokazala testiranja. Nadam se da ćemo se u maju radovati, a osnovni cilj je da izborimo Evropu", kazao je Ivetić.

Konkurenti dovode pojačanja, a u redovima Sarajeva zasad nema novih imena. Ipak, Ivetić smatra da je važnije sačuvati kostur tima.

"To što se konkurencija pojačava nas tjera da budemo još bolji. Svaka ekipa koja zadrži kostur može se nadati napretku. Ova ekipa Sarajeva sigurno ima potencijal, a možda se dopuni sa dva ili tri igrača. Nadam se da ćemo na proljeće izgledati čvršće i agresivnije te da će publika uživati u utakmicama Sarajeva", riječi su defanzivca Sarajeva.

On smatra da renome protivnika tokom priprema nije bitan, nego da je važnija fizička i taktička priprema za takmičarske utakmice.

"Nije bitno da li su atraktivni protivnici ili ne, važno je kako ćemo se spremiti. Najbitnija je utakmica s Vitezom. Na pripremama je bitno da dobro radimo", dodao je Ivetić.

Sarajevu neće biti lako na proljeće da ostvari svoje ciljeve.

"Nema lakih protivnika, iako imamo povoljniji raspored. Neće biti lako dobiti Vitez, davljenika Olimpic, a ni Široki koji će ganjati svoje mjesto za Ligu za prvaka. Moramo biti pravi, gledati samo sebe, a neka drugi razmišljaju o nama", završio je Ivetić.