Pohvalio igru Pepea
0

Paulo Bento: Rezultat nije realan

Sarajevo-x.com
Selekcija Portugala igrala je neriješeno i putnika na Euro 2012. saznat ćemo u uzvratnoj utakmici u Lisabonu. Selektor Portugalaca nije zadovoljan rezultatom i terenom na kojem je njegova ekipa večeras igrala.

Bosna i Hercegovina imala je nekoliko dobrih prilika u posljednjim minutama utakmice. Portugal je najviše prilika kreirao preko krila, ali izostala je završnica Cristiana Ronalda. Ulaskom Ibiševića, Bosna i Hercegovina je stvorila više prilika, pogotovo preko nekoliko kontranapada. Sve će biti odlučeno na Stadionu svjetlosti u Lisabonu.", piše portuglaski list Abola.

Selektor Paulo Bento vjeruje kako je rezultat nerealan te da je njegova selekcija trebala pobijediti u večerašnjoj utakmici.

"Pepe je odigrao odličnu utakmicu, bez greške. Bili smo bolji cijelih 90 minuta, bili smo hrabri i bolje organizovani. Rezultat je stvarno nerealan.", kazao je Paulo Bento koji vjeruje kako će Portugal pobijediti u utorak u Lisabonu i otići na Euro.

"Moramo ostati prisebni jer je ovaj rezultat veoma opasan. Igrali smo protiv dobrog tima i slab teren donio je nerealan rezultat. Mislim da UEFA ne bi trebala dozvoliti da se ovako važne utakmice igraju na ovako lošem terenu.", kazao je Bento.