|

Bento: BiH ima jači tim nego prošli put, ali mi želimo pobjedu

Bento: BiH ima jači tim nego prošli put, ali mi želimo pobjedu
0
Z
ZEDA
10.11.2011. u 20:47
49
komentara
0

dijeljenja
1/17 Trening Portugalaca u Zenici (Foto: ZEDA)
2/17 Foto: ZEDA
3/17 Portugalska ekipa na konferenciji za novinare (Foto: ZEDA)
4/17 Cristiano Ronaldo na Bilinom Polju (Foto: ZEDA)
5/17 Foto: Fotoservis
6/17 Foto: ZEDA
7/17 Foto: ZEDA
8/17 Foto: Fotoservis
9/17 Foto: Fotoservis
10/17 Foto: Fotoservis
11/17 Foto: Fotoservis
12/17 Foto: Fotoservis
13/17 Foto: Fotoservis
14/17 Foto: Fotoservis
15/17 Foto: Fotoservis
16/17 Foto: Fotoservis
17/17 Foto: Fotoservis
"Želimo pozitivan rezultat, a to je naravno pobjeda. Na izvlačenju parova sam rekao da su nam šanse 50:50 posto, ali da vjerujem u naš plasman na EP. Isto mislim i danas", poručio je selektor Portugala Paulo Bento na večerašnjoj konferenciji za novinare u Zenici.
"Nećemo započeti utakmicu sa razmišljanjem o neriješenom rezultatu, već idemo na pobjedu. U zavisnosti od dešavanja na terenu vidjet ćemo kako će se razvijati i prilagoditi se", kazao je Bento.

Za njega je utakmica na Bilinom Polju tek samo prvo poluvrijeme baraža, koji je ustvari meč od 180 minuta. Bento tvrdi da njegova ekipa treba biti emocionalno stabilna kako bi ostvarila plasman. O bh. timu je rekao da su dobra ekipa sa nekoliko izuzetno kvalitetnih igrača, koji igraju u velikim evropskim ekipama.

"Poredeći sa baražom od prije dvije godine to su već iskusniji i zreliji igrači, dakle imaju jači tim u odnosu na onaj od prije dvije godine. Edin Džeko je vrhunski igrač i zaslužuje da se obrati posebna pažnja na njega, ali ne neka specijalna. Ipak, Bento se razmišljajući o Džeki brzo ogradio od svojih riječi napominjući da će svakako njihova odbrana imati zadatke u vezi njega.

Nažalost Paulo Bento nije se izjasnio pred novinarima koji sastav je odlučio izvesti na Bilino Polje.

"Znamo ko igra za tim BiH i pripremamo se za njih. Još nisam razmišljao o kompletnom sastavu i ko će istrčati u početnih jedanaest, ali se neke pojedinosti već znaju", kaže Bento.

Portugalce se još uvijek sekiraju zbog slabog kvaliteta terena na Bilinom polju.

"Što se tiče terena mislim da se svi slažemo da on nije u redu. Šteta je i za jedan i za drugi tim zbog toga. Odgovorni su oni koji su dali ovlaštenje da se igra utakmica baraža na ovakvom terenu. Oba tima se moraju prilagoditi ovim uslovima, a utakmica neće biti tako lijepa kakva bi mogla biti da se igra na boljem terenu", rekao je trener Portugala i na opasku "da li će biti lijepa utakmica u Lisabonu", nesigurno je odgovorio da se nada da će biti.

Upitan da li će u slučaju neuspjeha u baražnom dvomeču sa Bosnom i Hercegovinom podnijeti ostavku ili se boji otkaza jer su već otkaze nakon poraza od BiH dobili treneri Bjelorusije, Rumunije i Albanije, Paulo Bento je kazao da sada razmišlja samo da izbori plasman na Evropsko prvenstvo nakon čega je nervozno zamolio da završi press konferencija.
Prijavi grešku


Komentari (49)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...