Bez premišljanja
0

VIDEO / Paul odabrao: Španija je novi svjetski prvak

Sarajevo-x.com
Svjetski poznata hobotnica Paul prognozirala je ishod finalne utakmice SP-a između Holandije i Španije. Hobotnica se i ovoga puta odlučila za Španiju.

Bez imalo razmišljanja hobotnica, iz njemačkog grada Oberhausena, uzela je hranu iz kutije sa zastavom Španije, na opšte oduševljenje navijača "furije" diljem svijeta.

Paul je do sada prognozirao isključivo ishode utakmica u kojima igra Njemačka reprezentacija i pogodio je svih šest na ovom SP-u.

Ovo je prvi put da prognozira utakmicu u kojoj neće igrati elf.

Paul je danas, također, prognozirao pobjedu Nijemaca nad selekcijom Urugvaja u borbi za treće mjesto na SP-u 2010.

No, spomenimo i papagaja Manija iz Singapura, koji je, navodno, također vidovit.

Trinaestogodišnji papagaj je do sada predvidio ishode svih utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva, a kao prvaka svijeta "vidi" Holandiju. Naime, papagaj je izašao iz svog kaveza i kljunom uzeo karticu sa zastavom Holandije.

Vlasnik papagaja Muniyappan, koji je također vidovnjkak, kaže kako mu njegov ljubimac neprestano pomaže u proricanju budućnosti. Oni imaju stol smješten ispred jednog restorana u kvartu Little India u Singapuru, gdje posjetici često navrate, uglavnom interesujući se da li će osvojiti novac na lutriji i hoće li se vjenčati.

Papagaj Mani
Papagaj Mani
"Mani je posebna ptica", tvrdi 80-godišnji Muniyappan, prenosi Daily Mail.

Inače, ove godine je papagaj prvi puta pogađao ishode utakmica. Da li je u pravu Paul ili Mani saznat ćemo u nedjelju.

Utakmica za treće mjesto između Urugvaja i Njemačke igra se 10. jula u 20.30 sati, dok susret za svjetskog prvaka između Holandije i Španije igra 11. jula u 20.30 sati.