Legendarna hobotnica
0

Paul prognozira i ishod finala

Totalsport
Slavna hobotnica Paul, koja je preko noći u Njemačkoj postala državni "neprijatelj" broj 1, prvi će put tokom Svjetskog nogometnog prvenstva prognozirati ishod utakmice u kojoj neće igrati "elf".

Podsjetimo, stanovnik akvarija Sea Life Centera u Oberhausenu dosad je prognozirao epilog svih dvoboja njemačke reprezentacije na Mundijalu u Južnoj Africi i zasad ima stopostotan učinak.

Pogodio je da će izabranici Joachima Löwa u grupi pobijediti Australiju i Ganu i izgubiti od Srbije, a potom i da će trijumfirati u osmini finala protiv Engleske i u četvrtfinalu protiv Argentine.

Na žalost Nijemaca, bio je tačan i u prognozi da će Španija u polufinalu biti bolja od "elfa". I kad mu već ide toliko dobro, vlasnici centra, koji su dobrim marketinškim trikom zgrnuli popriličnu zaradu, sada su odlučili da će Paul prognozirati i ishod finalne utakmice u kojoj će u nedjelju igrati Holandija i Španija.

Hobotnica će tako u petak imati dvostruki zadatak jer će prije finala, dakako, pokušati pomoći kladioničarima i u odabiru pobjednika dvoboja za treće mjesto između Njemačke i Urugvaja.

Paul će, kao i obično, u akvarij dobiti dvije posude s hranom okićene zastavama sudionica utakmice. Iz koje posude najprije uzme školjku, ta će reprezentacija biti pobjednik.