Nogomet
1

Pato u januaru pojačava Arsenal ili Tottenham?

Totalsport
Alexandre Pato (Foto: AFP)
Alexandre Pato (Foto: AFP)
Prema riječima sportskog direktora brazilskog nogometnog kluba Corinthiansa, Roberta de Andradea, Alexandre Pato (24) mogao bi se već u zimskom prijelaznom roku vratiti u Evropu.

Bivši napadač Milana se ne bi vratio u Italiju, već su za njegove usluge zainteresirana dva londonska kluba: Arsenal i Tottenham.

"S obzirom na njegovu visoku odštetnu cijenu, teško da će prijeći u neki drugi klub u Brazilu. Ako su Arsenal i Tottenham uistinu zainteresirani, mi smo otvoreni za pregovore", rekao je De Andrade za radio Bandeirantes.

Pato je prije manje od godine dana napustio Milan i pojačao redove Cotinthiansa za 15 miliona eura, no već se uspio zamjeriti klupskoj upravi i navijačima. Potonji i traže njegovu prodaju, prvenstveno zbog indolentno izvedenog jedanaesterca u četvrtfinalu kupa protiv Gremija (neuspjela "panenka"), koji je direktno izbacio Corinthians iz takmičenja.   

Aktuelna cijena brazilskog napadača iznosi 12 miliona eura, no oba će londonska kluba zasigurno nuditi puno manje, s obzirom da ga Corinthians, zbog mira u vlastitoj kući, jednostavno mora prodati.

Recimo i da je Pato u dosadašnja 22 susreta u brazilskoj Seriji A postigao tek osam pogodaka.