Prijateljska utakmica
169

Partizan savladao Mladost, komentator razočaran zbog protivnika "iz sela"

Piše: D. B.
Partizan je u Antaliji odigrao prijateljsku utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja koja je poslužila kao generalna proba za beogradski klub te je pobijedio rezultatom 2:0.

Ekipa Partizana je slomila dobar otpor Mladosti tek u drugom poluvremenu te je golovima Ricarda Gomesa iz penala u 75. te Svetozara Markovića u 85. minuti upisao trijumf.

Oni koji su gledali stream na videoservisu YouTube mogli su čuti razočaranog komentatora koji nije mogao preći preko toga što Partizan igra s "ekipom iz sela pored Kaknja" koju ne poznaje. Primjetio je da u Mladosti ima i stranih igrača te je rekao da ne mora značiti da se radi o lošem timu, a onda je i pohvalio igru tima iz Doboja kod Kaknja.

Indirektno je kritikovao vodstvo kluba zbog transfer politike, koncepta priprema, odabira protivnika pa i taktike, a pobjedu Partizana je nazvao blamažom. Na kraju je zaključio da se "ovakav protivnik više nikad ne smije ponoviti" te da Partizan "uz dužno poštovanje momcima koji su odigrali dobro" mora "držati nivo".

Inače, Mladost DK je stabilan bh. premijerligaš koji je u prvom dijelu sezone u 19 utakmica upisao sedam pobjeda, pet remija i sedam poraza. Sa 26 bodova nalazi se na šestom mjestu na tabeli.