Srbijanska Superliga
0

Partizan bolji od Crvene zvezde

Totalsport
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Nogometaši Partizana pobijedili su u subotu Crvenu zvezdu rezultatom 0-2 na Marakani u 141. vječitom derbiju i odlijepili se na sedam bodova razlike u prvenstvu Srbije.

Crno-bijeli su slavili golovima Zvonimira Vukića u 71. i Marka Šćepovića u 78. minutu, koji bio asistent kod prvog pogotka. Ekipa Roberta Prosinečkog imala je svoje šanse, čak je Evandro u 43. minutu promašio jedanaesterac nakon što je Nemanja Rnić igrao rukom u svom šesnaestercu.

Tačnije, Brazilac u redovima crveno-bijelih je prevario golmana Partizana Vladimira Stojkovića, ali je lopta pogodila stativu.

Aktuelni prvak Srbije je pobijedio čak šesti put zaredom u gradskom derbiju u okviru prvenstva, a u četiri meča nije primio nijedan gol. Prosinečki, otkako je preuzeo Zvezdu početkom prethodne sezone, još nije osjetio slast pobjede nad "vječitim" rivalom.

Crvena zvezda: Bajković - Mikić, Mijailović, Adi, Petković - Dimitrijević, Kadu, Evandro - Lazović, Borha - Kaluđerović

Partizan: Stojković - Miljković, Rnić, Ivanov, Lazevski - Kamara - Tomić, Babović, Vukić - Šćepović, Marković.

Jelen Superliga, 13. kolo:

Crvena zvezda - Partizan 0-2

Poredak: Partizan 36, Crvena zvezda 29, Vojvodina 24, Radnički /-1/ 24, Sloboda 22, Jagodina /-1/ 18, Spartak /-1/ 18, Hajduk 18, OFK Beograd 16, Javor 14, Rad /-1/ 13, BSK 13, Smederevo /-1/ 10, Novi Pazar 10, Borac /-1/ 7, Metalac 4.