Bez ijedne pobjede
0

VIDEO / Paragvaj se plasirao u finale Copa Americe

Totalsport
Nogometaši Paragvaja igrat će nedjeljno finale Copa Americe protiv Urugvaja nakon što su u drugom polufinalnom duelu, igranom u Mendozi, prošli Venecuelu boljim izvođenjem jedanaesteraca.

Završilo je na kraju 5-3. Nakon 120 minuta nije bilo golova. Golman Paragvaja Justo Villar obranio je jedanaesterac Franklinu Luceni u četvrtoj seriji, da bi odmah potom Dario Veron pogodio ključni udarac za pobjedu.

Paragvajci su izborili finale, svoje prvo nakon davne 1979. godine, uz ogromnu količinu sreće. U produžecima su Venecuelanci dvaput pogodili stativu (Fedor i Arango), te još jednom uzdrmali prečku (Moreno) u 42. minuti utakmice. Tokom produžetaka imali su igrači Cesara Fariasa još tri izvrsne prilike, ali je sjajni golman Villar opet, kao i u četvrtfinalnom okršaju s Brazilom, bio na visini zadatka.

Paragvajac Jonathan Santana isključen je u 102. minuti utakmice nakon drugog žutog kartona. Ranije je meksički sudija utakmice Francisco Chacon isključio paragvajskog selektora Gerarda Martina i njegovog pomoćnika. Dogodilo se to na samom početku prvog produžetka, nakon što se Martino verbalno zakačio s venecuelanskim selektorom Fariasom.

Nastavak tog incidenta publika je vidjela nakon završnog Veronova penala, kada je došlo do opće tuče na terenu. Napali su Venecuelanci Paragvajce dok su slavili pobjedu. Selektor Farias ustvrdio je nakon utakmice da su Paragvajci isprovocirali njegove igrače.

Paragvaj je tako uspjeo izboriti finale južanoameričkoga nogometnog prvenstva u Argentini nakon pet odigranih remija i dva uspješna izvođenja penala.

Venecueli, naciji poznatijoj po bejzbolu, na kraju je vrlo malo značila činjenica da su igrali najbolji nogomet na Copi, te se plasirali u polufinale prvi put u historiji.

Nedjeljno finale Urugvaj i Paragvaj igrat će na Monumentalu u Buenos Airesu.

Copa America, polufinale: Paragvaj – Venezuela 5-3, 0-0