Nakon pobjede nad Čileom
0

VIDEO / Copa America: Venezuela prvi put u polufinalu

Totalsport
Nogometna reprezentacija Venezuele posljednji je polufinalista Copa Americe u Argentini, a plasman među četiri najbolje reprezentacije izborila je 2-1 pobjedom nad Čileom.

Iako je Čile u susret na Estadio del Bicentenariu u San Juanu ušao sa statusom favorita predvođen potencijalnim Barceloninim igračem Alexisom Sanchezom, Venezuela se kvalitetno postavila i s četiri promjene u odnosu na prethodnu utakmicu s Paragvajem (3-3) svojim protivnicima stvarala puno glavobolje.

Otvarajući gol na susretu zabio je u 35. minuti Oswaldo Vizcarrondo koji je iskoristio sjajno ubacivanje Juana Arranga nakon slobodnog udarca i snažnim udarcem glavom savladao Claudija Brava. S vodstvom Venezuele otišlo se na poluvrijeme, a u nastavku su Čileanci konsolidovali redove i opasno prijetili. Tako je nakon nešto više od desetak minuta nastavka Humberto Suazo pogodio prečku, a par minuta kasnije okvir se ponovo tresao nakon udarca Jorgea Valdivije.

Čile je ipak uspio izjednačiti u 70. minuti, a strijelac je bio Suazo lijepim udarcem pod prečku nakon asistencije Sancheza. Konačnih 2-1 za prvo polufinale Venezuele u historiji na Copa Americi postavio je Gabriel Cichero u 80. minuti nakon nespretne reakcije čileanskog golmana. Naime, Bravo nije uspio raščistiti jedno ubacivanje iz slobodnog udarca pred gol i ukrotiti loptu, a odbijenu loptu je Cichero spretno pospremio.

Na kraju kažimo i da su posljednji sudijin zvižduk obje ekipe dočekale s desetoricom igrača, pa je tako kod Čilea isključen Gary Medel u 82, a kod Venezuele Tomas Rincon u trećoj minuti sudijske nadoknade.

U polufinalu će Venezuela igrati protiv Paragvaja, dok drugi polufinalni par čine Peru i Urugvaj.

Copa America, četvrtfinale:

Paragvaj - Brazil 2-0, 0-0, 0-0 Čile – Venezuela 1-2 (Suazo 70 / Vizcarrondo 35, Cichero 80)