Ofanzivno od prve minute
0

Pape izdiktirao sastav koji će napasti Luksemburg

Sarajevo-x.com
Sa press konferencije (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Safet Sušić želi što prije u svoju korist riješiti susret protiv Luksemburga, koji naša nogometna reprezentacija igra u petak u okviru kvalifikacija za Euro 2012.

Na press-konferenciji održanoj na Ilidži popularni Pape je naglasio da će napadačkom igrom protiv Luksemburga pokušati što prije osigurati najmanje baraž.

"Oldučio sam se za ofanzivnu ekipu, jer želimo utakmicu riješiti što prije. Moguće je da i primimo gol, jer ćemo igrati ofanzivno", rekao je Sušić, piše portal SportSport.ba.

"Imamo dva izuzetno dobra golmana i jako teško je odlučiti kome dati priliku. Begović će braniti u Zenici, a Hasagić u Parizu, samo ukoliko bude potpuno spreman", dodao je Sušić.

Naglasio je, međutim, da je nebitno ko će braniti ili igrati, te da je, dakako, najvažnije da pobijedimo Luksemburg.

"Jednostavno moramo pobijediti, a ja vjerujem da ćemo to i učiniti", istakao je Sušić, koji je na pressici otkrio i početnih 11 koji će u petak od 20 sati istrčati na teren Bilinog polja: Begović, Mujdža, Spahić, Papac, Rahimić, Lulić, Pjanić, Misimović, Medunjanin, Džeko, Ibišević.

Osim Papeta, novinarima su se obratili i kapiten Emir Spahić, te napadač Vedad Ibišević.

Spahić nije krio oduševljenje što će ponovo u sredini odbrane zaigrati sa defanzivcem Glasgow Rangersa. "Vjerovatno nikada nismo igrali ovako ofanzivno. Luksemburg će vjerovatno više obraćati pažnju na svoj gol. Dugo sam čekao da ponovo zaigram sa Papcem na stoperu i to je super osjećaj", rekao je Spahić.

Ibišević je još jednom istakao kako mu je drago što je ponovo sa ekipom nakon povrede. Napadač Hoffenheima zajedno sa Edinom Džekom zaigrat će u vrhu napada. "Dobro se osjećam i lijepo je biti ponovo sa ekipom. Želja mi je da izađem na teren i dam svoj maksimum. Atmosfera na stadionu će biti sjajna, u to ne sumnjam. Ali, najvažnije je da mi ostanemo skoncentrisani na ono na terenu", rekao je Ibišević.