Govorio o klubu
0

Papa Franjo s mnogo emocija ugostio Celtic nakon teške rimske noći za sve u klubu

D. P.
Poklon za papu Franju (Foto: Screenshot)
Poklon za papu Franju (Foto: Screenshot)
Papa Franjo je danas u Vatikanu ugostio predstavnike nogometnog kluba Celtic nakon dramatične noći u Ligi prvaka u kojoj je klub iz Škotske gostovao u Rimu.

Lazio je sinoć rezultatom 2:0 slavio protiv Celtica i tako izborio nokaut-fazu Lige prvaka, a pobjedu je donio Ciro Immobile s dva pogotka u samoj završnici susreta. No, utakmica je ostala u sjeni nereda koje su uzrokovali navijači Lazija.

Pristalice Lazija napale su pirotehnikom navijače Celtica koji su još jednom pokazali solidarnost s Palestinom. Osim fizičkog napada, s nekoliko parola teško su izvrijeđali irski i keltski narod, navijače Celtica nazvali su pedofilima...

Nakon teške noći za sve u Celticu, od navijača pa do kluba koji je ispao iz Evrope, papa Franjo je danas u Vatikanu ugostio predstavnike ovog škotskog kluba.

Papa je bio vrlo emotivan zbog svega onoga što klub Celtic predstavlja. Naglasio je da je to klub koji je oduvijek promovisao prave vrijednosti, da iza sebe ima vrijednu ostavštinu te da je izvorno osnovan kako bi pomagao u borbi protiv siromaštva.

"Molim se da se i dalje sjećate i svjedočite svemu što sport čini istinski dobrim i plemenitim. Neka Bog blagoslovi svakog od vas i vaše porodice. Želim vam sretan put kući u Škotsku", rekao je papa okupljenima.

Inače, papa Franjo poznat je kao veliki ljubitelj nogometa kao i svaki Argentinac. Navijač je San Lorenza čije dresove ima iz gotovo svake ere, a i od Celtica je dobio dres s potpisima svih igrača za uspomenu.