Italija
0

Panucci spreman objaviti kraj karijere

Totalsport
Christian Panucci
Christian Panucci
Christian Panucci, 36-godišnji nekadašnji italijanski nogometni reprezentativac, spreman je već u utorak objaviti kraj karijere koja je započela 1990. godine u Genoi.

Prošlog ljeta Panucci je napustio Romu, gdje je igrao od 2001. do 2009. godine, te je pojačao redove Parme, povratnika u prvoligaško društvo.

Panucci je prisilno napustio prije nekoliko dana klub, te se zaputio prema Rimu gdje mu živi porodica. Isto tako, Panucci je obavijestio sve u klubu da je primoran možda i poništiti ugovor s Parmom, te prijevremeno od željenog zaključiti karijeru, zbog "velikih osobnih razloga". Javnosti zasad nije poznato o čemu je riječ.

Čak 57 puta je Panucci nosio dres italijanske reprezentacije u karijeri, ali ga je, naprimjer, selektor Marcello Lippi ignorisao u vrijeme Svjetskog prvenstva 2006. godine, te se Panucci ne može pohvaliti etiketom tadašnjeg svjetskog prvaka.

U karijeri je Panucci nosio dresove i svjetskih velikana, Milana, Intera i madridskog Reala, a odigrao je i osam utakmica na posudbi u Chelseaju.