Problem s pritiskom
26

Panika među igračima: Gomis peti put u karijeri izgubio svijest na terenu

Klix.ba
Foto: Printscreen/Twitter
Foto: Printscreen/Twitter
Poznati francuski nogometaš Bafetimbi Gomis ostao je bez svijesti u sedmoj minuti meča njegovog Galatasarayja na gostovanju kod Kašimpaše, a kada je došao sebi, odigrao je svih 90 minuta.

Francuz se zbog niskog pritiska doslovno srušio u kaznenom prostoru Kašimpaše, a među igračima na terenu nastala je prava panika. Ipak, kada je uz pomoć medicinskog tima došao sebi, nastavio je igrati i na terenu je proveo svih 90 minuta.

Ovo nije prvi put da Gomis ima probleme sa pritiskom u toku utakmice, a posljednji put kada mu se desilo nešto slično bilo je u meču između Tottenhama i Swanseaja na White Hart Laneu.

Uz veliki aplauz s tribina, Gomis je tada napustio teren, a tadašnji trener Labudova Garry Monk kazao je da tamnoputi napadač čitav život ima problema s tim.

"Već neko vrijeme ima problema sa niskim pritiskom. Svjesni smo da od ranije ima probleme s ovim, a kada je došao sebi, želio se vratiti na teren i nastaviti s igrom. Cijeli život ima probleme s ovim i to je nešto s čim jednostavno mora živjeti. Prošao je sve moguće medicinske preglede i od kad je kod nas, ovo mu se prvi put dešava", kazao je tada trener Swanseaja.

Gomis se u periodu kada je nastupao za francuski Lyon u razmaku od samo dva mjeseca čak tri puta srušio na terenu, a da li će ići na nove pretrage kako bi eventualno riješio problem, ostaje da se vidi.