Igrači u čudu
42

Padobranac sletio na teren i prekinuo fantastičan meč Sassuola i Intera

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Intera pobijedili su na Mapei stadionu u okviru 8. kola Serije A ekipu Sassuola rezultatom 4:3, a ovu fantastičnu utakmicu obilježio je i jedan neobičan prekid meča.

Naime, jedan padobranac se usred susreta nepozvan spustio na teren pa igračima nije bilo jasno šta se događa. Redarska služba odmah je reagovala i odvela ga s terena, a on će se upisati u anale budući da je padobranac na utakmici nešto što se do sada nije vidjelo.

U komentarima na društvenim mrežema ističu kako je originalnošću zasjenio i Kinsey Wolanski koja je nakratko prekinula prošlosezonsko finale Lige prvaka između Liverpoola i Tottenhama.

Inače, u sjajnom meču igranom u Reggio Emiliji gosti su poveli već u drugoj minuti preko Martineza, a Berardi je u 16. izjednačio.

Na scenu je potom stupio Lukaku s dva pogotka i još jednom Martinez pa su gosti u 71. minuti imali veliko vodstvo od 4:1. Međutim, do kraja su spašavali pobjedu jer je Sassuolo u narednih 11 minuta postigao dva pogotka preko Đuričića i Boge. Ostalo je ipak konačnih 3:4.

Inter je ostao na drugom mjestu Serije A s bodom manje od lidera Juventusa. Sassuolo je na 16. poziciji.