Valon Behrami
0

"Padavičar mi je upropastio SP"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Valon Behrami, švicarski reprezentativni veznjak, dobio je crveni karton tokom prvog poluvremena utakmice 2. kola skupine H protiv Čilea na Svjetskom prvenstvu.

Posredstvom tog događaja njegova je ekipa bila osuđena na konstantnu obranu protiv Čilea, a posustali su petnaest minuta prije kraja kada je Mark Gonzalez glavom zabio za 1-0 južnoameričke ekipe.

No, osim prestrogo dosuđenog crvenog kartona, sudija meča Khalil Al-Ghamdi je pogriješio (kao i njegov pomoćnik) ne dosudivši ofsajd pri čileanskom pogotku.

Behrami je crveni karton zaradio zbog udaranja suparničkog igrača Artura Vidala, makar je bilo vidljivo da je u pitanju bio tek nehotični, lagani dodir.

"Padavičar mi je uništio Svjetsko prvenstvo! Ne mogu vjerovati da sam zbog toga dobio crveni karton. Nogomet je igra kontakta i takvih dodira ima hiljade tokom utakmice. Samo sam gradio loptu i branio svoju poziciju. Ne, i dalje ne vjerujem da je ovo istina", rekao je Behrami i nastavio:

"Koliku ću kaznu dobiti? Jedna utakmica je u redu, dvije utakmice bi bile nova strašna vijest za mene. Tada ću morati nekako reagirati."

Behrami je nastavio:

"Kako sam se osjećao? Zbunjeno, tužno, pa ogorčeno i ljutito. I vidio sam Vidala da mu je žao što mi je glumom ovo priuštio. Ne mogu vjerovati da me sudija i igrač ovako unište. Cijelu sezonu sam radio za Svjetsko prvenstvo. Ma, ne jednu sezonu nego četiri godine."