Priznao greške
39

Pad Roystona Drenthea: Mislio sam da sam bog, volio sam se zabavljati

D. B.
Royston Drenthe
Royston Drenthe
Royston Drenthe jedan je od igrača koji su doživjeli ogroman pad u karijeri iako se od njega očekivalo mnogo. Danas se kao 35-godišnji nogometaš kaje zbog svojih grešaka.

Drenthe je potpisao za Real Madrid 2007. godine, no očekivanja nije ispunio. Promijenio je nekoliko klubova, a sada je igrač Racing Meride.

"Nisam bio spreman da budem profesionalac. Mislio sam da sam bog, ali sam se volio zabavljati. Ako želite biti na vrhu, ne možete kombinovati te dvije stvari", izjavio je Drenthe.

Njemu je jasno da je napravio velike greške dok je bio igrač Reala.

"Bila je to 2007. godine, imao sam samo 20 godina. Bio sam na vrhuncu karijere, a taj osjećaj je teško objasniti. Sanjao sam da ulazim u tu svlačionicu, te uspomene nikad neću zaboraviti, čuvat ću ih u srcu. Postoji život igrača i privatni život, ali ih ne smijete miješati. Meni je najteže bilo da shvatim da moram odmah promijeniti svoj život. Sada znam da nisam radio kako treba, pravio sam greške. Život je kratak i morate biti profesionalac", rekao je on.

Uprkos svemu, smatra da je ipak ostvario svoj san dolaskom u Real, a Raula Gonzalesa je izdvojio kao igrača koji mu je najviše pomogao.

"Raul je pravi primjer, Michel Salgado mi je bio poput brata, a Guti kao otac. Ne želim reći da je moja karijera bila katastrofalna, imao sam dobre trenutke, bio sam sretan i igrao sam za najbolji klub svih vremena - Real Madrid. Niko mi to ne može oduzeti. Real ću uvijek imati u srcu, navijač sam ovog kluba", zavšrio je Drenthe.