Nogomet
0

Owen želi nazad u englesku reprezentaciju

Totalsport
Michael Owen (Foto: Reuters)
Michael Owen (Foto: Reuters)
Michael Owen, 30-godišnji nogometaš Manchester Uniteda, izrazio je želju za povratkom u okrilje engleske reprezentacije, za koju je zadnji put igrao 2008. godine.

Od trenutka kada je Talijan Fabio Capello preuzeo Englesku Owen je odigrao samo jednu utakmicu u reprezentativnom dresu. Čak ne potpunu. U prijateljskoj utakmici protiv Francuske, u martu 2008. godine, ušao je u igru tokom drugog poluvremena.

Možda bi došao u obzir za širi kadar ekipe koja je otputovala na jug Afrike da nije povrijedio tetive koljena tokom sezone u Premiershipu, ali nakon ispadanja Engleske u osmini finala Mundijala Owen je spremno izjavio: "Igrao sam na tri Svjetska prvenstva i bilo mi je čudno pratiti ovogodišnje takmičenje daleko od zbivanja. Naravno, frustriran sam kao i cijela nacija rezultatom."

"Bio sam povrijeđen i zato sam definitivno izgubio mogućnost odlaska na Svjetsko prvenstvo. Sasvim je druga priča što bi se dogodilo da sam bio spreman, bi li me Capello pozvao ili ne. No, jasan sam u svom stavu, nisam se oprostio od internacionalnog nogometa i reprezentacije. Želim nazad."

Na kraju je Owen stao i u odbranu svog saigrača iz Manchester Uniteda Waynea Rooneyja:

"Istina da nije postigao pogodak, ali mislim da ne moramo raspravljati o tome je li klasa od igrača ili ne. Imao je tešku sezonu, isprepletenu povredama. To je ostavilo traga, ali i igra saigrača na Mundijalu koja nije bila na nivou."