Samouvjereni Owen
0

"Još pet sezona mogu igrati na visokom nivou"

Totalsport
Michael Owen (Foto: AP)
Michael Owen (Foto: AP)
Prije nekoliko godina malo se koji napadač mogao mjeriti s Michaelom Owenom (30). Igre u dresu Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije vinule su ga u orbitu.

Nastupajući za izabranu vrstu aktuelni napadač Manchester Uniteda postigao je 40 golova u 89 odigranih utakmica, za "redse", pak, 118 golova u 216 dvoboja, nakon čega si je priskrbio transfer u Real Madrid. I tu je, te 2004. godine, krenula Owenova silazna putanja...

Startao je za "kraljeve" u samo 24 utakmica, od čega 15 ligaških, izdržao jednu sezonu, preselio u Newcastle i onda počeo nizati povrede.

Prošlogodišnji prelazak u Manchester United najavio je novi uspon, no Owen je do sada odigrao samo dvanaest utakmica kao član početne ekipe i postigao tri gola.

"Trideset mi je godina i jasno je da ne mogu nastupiti u svakom susretu. Zbog cijelog niza povreda izgubio sam na brzini koja me nekada krasila, ali, život teče dalje. Igram zbog toga drugačijim stilom i nastavim li ovako, preda mnom je još četiri ili pet sezona na najvišem nivou."

"Drago mi je što sam u Unitedu. Trenerima ovako svakodnevno s najboljim svjetskim nogometašima i pod nesumnjivo najboljim trenerom svih vremena. Igram pred najboljim navijačima i na nevjerovatnom Old Traffordu. Odigramo li 60-ak utakmica ove sezone, a ja njih pola, bit ću zadovoljan. Bit će šanse i za mene", smatra Owen.