Norveški sudija
75

Ovrebo otvorio dušu: Chelseajevi navijači su mi prijetili, ne ponosim se odlukama

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nekoliko dana uoči utakmice između Chelseaja i Barcelone na Stamford Bridgu, dušu je otvorio Tom Henning Ovrebo, sudija iz onog kultnog polufinala 2009. godine.

Chelseajevi navijači ga pamte po lošem jer ih je "oštetio" u revanš meču kada je Norvežanin propustio da dosudi barem dva penala za londonski klub.

Podsjetimo, Barcelona se plasirala u finale zahvaljujući golu u gostima, a Chelseajevi navijaču su mu prijetili, što je on u razgovoru za Marcu još jednom priznao.

"Nije to stvarno bio moj najbolji dan, ali te greške se dešavaju sudijama. Ponekad se dese igračima ili treneru, ali ne mogu biti ponosan na ono što se događalo. Bilo je nekoliko grešaka i svi će imati svoje mišljenje o spornim situacijama. To se desi i igračima, trenerima pa nikome ništa. Nakon meča nisam razgovarao s nogometašima, samo sam dostojanstveno napustio teren i otišao u svlačionicu", prisjeća se Ovrebo te se dotakao još nekih detalja.

"Sjećam se da smo se probijali do hotela i mnogi su mene i moje kolege mrzili. Morali smo se čuvati narednih dana. Tada su mi pristizale prijetnje smrću od strane Chelseajevih navijača. Bilo je žestoko 2012. godine, ali sada je sve u redu. Sve je zaboravljeno. I nakon ovog intervjua neki navijači će me se sjetiti, ali ja stvarno nemam nikakvih problema. Ljudi mogu da rade ono što žele. Prihvatio sam svoje greške i sada imam miran i sretan život u Oslu", poručio je Ovrebo.

Inače, Chelsea i Barcelona u utorak igraju na Stamford Bridgeu novi susret, ovaj put u okviru osmine finala Lige prvaka.