Joan Laporta
0

"Ovoj velikoj Barceloni taman nedostaje epski povratak"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Epski povratak, preokret poraza u pobjedu u velikom dvoboju, onaj je detalj koji nedostaje današnjoj Barceloni da bi bila najveća ekipa u historiji nogometa, misli Joan Laporta.

Predsjednik Sportskog društva Barcelona, inače strastveni Katalonac-separatist, s oduševljenjem je za barcelonski AS govorio o bivšim velikim timovima katalonskog ponosa koji su nadoknađivali velike zaostatke protiv Anderlechta, Feyenoorda, Göteborga, Chelseaja, kijevskog Dinama...

"Ako ovoj velikoj ekipi nešto nedostaje, onda je to epski povratak, historijski trenutak koji podiže samopouzdanje, kako same ekipe, tako i cijele Katalonije. Bilo bi sjajno kada bi ponajveći tim u historiji, što ovaj trenutni jeste, napravio najveći povratak u klupskoj historiji i nadoknadio zaostatak za Interom iz prve utakmice, te time dosegao finale Lige prvaka.

Laporta nije želio govoriti o suđenju tokom prve polufinalne utakmice na San Siru (3-1 za Inter). Radije je komplimentirao domaćinima na pobjedi.

"Ne želim govoriti o sudijama. Inter je odradio odličnu utakmicu, kao što ju je odradio i Jose Mourinho. Pred nama je još svejedno 90 minuta na Nou Campu. Navijači očekuju pobjedu i prolaz, očekuju nas u pravom izdanju."