U izboru ESPN-a
22

VIDEO / Ovo su najbolji golovi u 2012. godini

Klix.ba
Sportska televizijska kuća ESPN odbrala je pet najboljih golova sa nogometnih terena u ovoj godini.

Papiss Cisse: Newcastle United - Chelsea, 2. april 2012. godine

Neke golove pamtit ćemo zbog ljepote, ali i zbog njihove važnosti. Cisseov gol protiv ekipe sa Stamford Bridgea je definitivno jedan od njih.

Sergio Aguero: Manchester City - Queen's Park Rangers, 13. maj 2012.

Ovaj gol definitivno će se ponavljati i u narednim desetljećima. Jedan je od rijetkih koji je imao toliku važnost. Ovim golom, Argentinac je Manchester Cityju donio naslov prvaka Premiershipa nakon mnogo godina.

Didier Drogba: Chelsea - Bayern Minhen, 19. maj 2012.

Ako već govorimo o važnosti nekog gola, onda definitivno ne smijemo izostaviti Drogbin gol u finalu Lige prvaka za prošlu sezonu zahvaljujući kojem je Chelsea postao prvak Evrope.

Mario Balotelli: Italija - Njemačka, 29. juni 2012.

U polufinalnoj utakmici Evropskog prvenstva igrali su Italija i Njemačka. Balotelli je prethodno glavom savladao Neuera da bi kasnije postigao prelijep gol. Montolivo je pronašao Super Marija dugom loptom sa talijanske polovine terena, nakon čega je odbrana Njemačke potpuno ispala. Balotelli je spustio loptu lijevom nogom da bi sa 16 metara jakim šutem poslao loptu pod prečku.

Zlatan Ibrahimović: Švedska - Engleska, 14. novembar 2012.

Ovo je bila prijateljska utakmica na kojoj smo videli vjerovatno najljepši gol u ovoj godini, a možda i u historiji nogometa. Ibrahimović je jednostavno terorizirao Englesku te noći. Od postignuta četiri gola, posljednji je bio pravo remek-djelo. Znate već o kojem golu se radi, zar ne?