Louis van Gaal
0

FOTO+VIDEO / "Ovo je prekrasno, zaslužili smo naslov"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Holandski stručnjak Louis van Gaal prošle je sezone odveo AZ Alkmaar do njihovog drugog naslova holandskog prvaka u istoriji kluba, a ove je zasad osvojio krunu u Bundesligi s Bayernom.

Bavarski gigant osigurao je 22. naslov njemačkog prvaka još prošlog vikenda, a službeno je proslavio titulu na Olimpijskom stadionu u Berlinu nakon 3-1 pobjede protiv domaće Herthe.

Poslije dvoboja započelo je slavlje Bayernovih igrača i stručnog štaba, a tradicionalan način proslave naslova u Njemačkoj, zalijevanje pivom, Van Gaal nije izbjegao iako je uoči utakmice naglasio da ga ta ideja ne oduševljeva.

Naime, igrači Bayerna jurili su ga s gigantskim pokalima punim pive po cijelom travnjaku, isprva neuspješno, ali potom ga je prvi uspio zaliti kapiten Mark van Bommel, pa je potom uslijedilo masovno polijevanje.

"Ovo je sjajan osjećaj. Imamo najbolji napad (72 postignuta gola) i najbolju odbranu (31 primljeni gol, isto kao Schalke) i zasluženo smo osvojili naslov. Zadržali smo pobjednički ritam i večeras ćemo proslaviti sa stilom", rekao je dobro natopljeni Van Gaal, koji 22. maja protiv Intera u finalu Lige prvaka ima priliku bavarski klub odvesti možda do trostruke krune (u finalu DFB Pokala igrat će 15. maja protiv Werdera u Berlinu).

Upitan koliko dugo u noć će trajati proslava, Bayernov strateg je komentirao:

"Obično sam ja taj koji gasi svjetlo".