Opkolili van Gala i zasuli pivom
0

Bayern još danas slavi, od sutra opet strogi režim

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Slavlje nogometaša Bayerna, započeto još u Berlinu nakon pobjede protiv Herthe (3-1), nastavljeno je čitavo subotnje poslijepodne i, dakako, do dugo u noć.

Još su na Olimpijskom stadionu u Berlinu, nakon odrađenog posljednjeg kola Bundeslige, Bavarci krenuli pivom slaviti naslov njemačkog prvaka.

Igrači su po terenu naganjali trenera Louisa van Gaala kako bi ga, sukladno tradiciji, zalili pivom. Holanđanin je neko vrijeme vješto izbjegavao "tuširanje", ali na koncu ga je Hamit Altintop uhvatio, a Bastian Schweinsteiger i Daniel van Buyten na njega izlili pivo iz trolitarske krigle. Nešto kasnije je isto ponovio i kapetan Mark van Bommel.

"Opkolili smo ga, nije nam mogao pobjeći", opisao je akciju Schweinsteiger.

Francuz Franck Ribery, koji je posljednjih tjedana više u središtu pozornosti zbog crvenog kartona protiv Lyona i "afere prostitutka", paradirao je terenom s crvenom perikom na glavi, a Ivica Olić, kojem su navijači transparentom poručili da je nogometni bog, pridružio sa sunčanim naočalama.

Veselje je nastavljeno i nakon povratka u München, u jednom restoranu u kojem su se igračima i trenerima priključile i njihove porodice. Za danas je, pak, predviđeno da igrači u otvorenom autobusu prođu put od trening-kampa do slavnog Marienplatza gdje će s navijačima biti nastavljeno slavlje.

No, već od ponedjeljka Van Gaal vraća strogi režim rada jer su pred njegovim nogometašima još dva finala, najprije ono Njemačkog kupa protiv Werdera (15. maja), a potom i Lige prvaka protiv Intera (22. maja).