Edin Džeko
0

"Ovo je možda moja posljednja utakmica u Wolfsburgu"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko (Foto: AP)
Edin Džeko, po svemu sudeći, u subotu igra protiv Eintrachta na Volkswagen Areni svoju posljednju utakmicu za Bundesligaša Wolfsburga.

Nogometaš iz Bosne i Hercegovine želja je gotovo svih vodećih evropski timova, koje magnetski privlači njegova lakoća realizacije.

"Možda je subotnja utakmica moja posljednja u dresu Wolfsburga", priznao je iskreno 24-godišnji centarfor dodavši: "Ipak, zasad se još neću opraštati. Još uvijek sam tu."

Do 31. ovog mjeseca Džeko ima vremena pronaći klub koji će za njega isplatiti odštetu od 40 miliona eura za ugovor koji mu važi još tri pune sezone.

Posljednje kolo i utakmicu protiv frankfurtske ekipe Bosanac će pokušati iskoristiti da bi osvojio Zlatnu kopačku Bundeslige. Prvo mjesto na listi najboljih strijelaca zasad dijeli sa Stefanom Kiesslingom iz Bayera. Obojica su postigli po 21 gol.

"Prirodno je da Džeko želi završiti sezonu kao prvi topnik Bundeslige. Možda je zbog toga čak malo u posljednje vrijeme bio prenapet", rekao je Lorenz-Günther Köstner, koji također gotovo sigurno posljednji put vodi Wolfsburg kao prvi trener.

Kicker je objavio da direktor kluba Dieter Hoeneß trenutno pregovara i s engleskim stručnjakom na klupi Fulhama, Royom Hodgsonom.