Jasno i glasno
0

Edin Džeko: "Želim napustiti Wolfsburg"

Totalsport
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Edin Džeko (Foto: Reuters)
Prvi je put ove sezone jasno i glasno bosanski nogometaš Wolfsburga Edin Džeko objavio da preko ljeta želi napustiti redove Bundesligaša i promijeniti sredinu.

"Sada je došao trenutak za novi izazov u mojoj karijeri", rekao je 24-godišnji centarfor za Wolfsburger Allgemeinen Zeitung.

"Proteklih sam mjeseci držao neprofesionalnim izražavati se o odlasku. Ponašao sam se tako sve dok smo pred nama imali ostvarive sportske ciljeve", dodao je Džeko svjestan da dva kola prije kraja još uvijek aktuelni prvak nema nikakvih izgleda čak niti za proboj u Europa ligu.

"To je vrlo, vrlo razočaravajuće. Bili smo prvaci, igrali smo Ligu prvaka, potom i Europa ligu. A sljedeće sezone nećemo igrati ništa."

Ugovor s Wolfsburgom Džeko ima do jula 2013. godine. Želi li realizirati transfer, do kraja maja mora pronaći kupca koji će za njega izbrojati 40 miliona eura. U prvom redu kandidata ovog trenutka stoji Juventus, s obzirom na to da je novi predsjednik Andrea Agnelli objavio da će prikupiti 80 miliona eura za ovoljetni prijelazni rok.

" Uvijek sam imao cilj zaigrati u jednoj velikoj europskoj ekipi. Nadam se da mi zbog toga nitko u Wolfsburgu neće zamjeriti. Odem li, Wolfsburg će mi jako nedostajati. Neće mi biti lako. No, kad se to napokon dogodi, dogodit će se ono što je najbolje za moju igračku budućnost", zaključio je izvrsni Bosanac, trenutno drugi najbolji bundesligaški strijelac s 20 golova.