Didier Drogba
0

"Ovo je moj najgori period u Chelseaju"

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Nogometaši londonskog Chelseaja dugo su vremena držali vodeću poziciju na tabeli Premiershipa, koju su ispustili nakon što su u zadnjih pet utakmica utržili tek mršava četiri boda.

Bjelokošćanski napadač Chelseaja Didier Drogba, koji je na Stamford Bridgeu još od 2004. godine, te je sa Chelseajem osvojio tri naslova prvaka, uključujući i onaj od prošle sezone, kaže:

"Ovo je možda najlošiji period u Chelsaju otkad sam ja u klubu. Nije dobro. Štaviše, vrlo je frustrirajuće. Jasno da je i menadžer pod pritiskom zbog ovakvih rezultata. No, nismo pobjeđivali, što je konkurencija iskoristila da bi nam se približila, a neki su nas i prestigli. Manchester United je sada ispred nas, Arsenal uz bok nama. No, u svemu tome trebamo potražiti još jedan izazov. Bolje tako nego da jadikujemo zbog loših rezultata. Moramo učiniti sve što možemo da se vratimo na pravi put".

Chelsea će u subotu ugostiti Everton, a nakon toga ga očekuje niz teških ispita, protiv Tottenhama, Manchester Uniteda i Arsenala. Dobra je vijest da se nakon suspenzije u tim vraća ganski veznjak Michael Essien, a ove sedmice bi se treninzima trebali vratiti i dvojica povrijeđenih ključnih igrača, kapiten John Terry i Frank Lampard.

Drogba smatra da njihov izostanak ne može biti izgovor za loše rezultate.

"Ne može, iako su oni naši ključni igrači. Kada potpišete za Chelsea, znate da ste došli u vrhunsku ekipu i da se od vas očekuje da unaprijedite igru tima, pogotovo kada izostanu tako važni igrači kao što su Terry, Lampard ili Essien. Niko nam neće ništa sa strane pokloniti, situaciju po pitanju naših rezultata moramo okrenuti mi igrači, na terenu, uz pomoć našeg menadžera", kaže Drogba.

Prošle sezone je Drogba bio prvi strijelac prvenstva s 29 golova u 32 utakmice. Ove sezone je zabio šest golova, ali u zadnjih sedam utakmica nije bio strijelac.

"Ranije sam znao igrati utakmice u kojima bih zabio gol iako ne bi stvorio ni pravu šansu. Sada sam možda i češće u prilikama nego obično, ali lopta neće u mrežu. No, nije najgore što ja ne zabijam golove, već što ekipa prosipa bodove", zaključio je Drogba.