Okršaj Sloge i Zrinjskog
42

Ovako je delegat opisao haos u Modriči: Ko je koga hvatao za vrat i psovao sudiji

N. M.
Ružne scene obilježile utakmicu (Foto: FK Sloga Meridian/Facebook)
Ružne scene obilježile utakmicu (Foto: FK Sloga Meridian/Facebook)
Ekipe Sloge Meridian i Zrinjskog danas su u 21. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine remizirale rezultatom 1:1, a utakmicu je obilježio haos na terenu koji je nastao u 74. minuti.
Jedan defanzivac Sloge je tada u vazdušnom duelu u svom kaznenom prostoru laktom udario Nardina Mulahusejnovića, a sudija Antoni Bandić dosudio je jedanaesterac za Mostarce.

Uslijedili su žestoki protesti domaćih nogometaša, ubrzo su ušli u sukob s gostima, a onda je skoro došlo do tučnjave na terenu, na kojem su se pojavili i predstavnici klubova, rezervni nogometaši, treneri i mnogi drugi.

Delegat utakmice Radika Marić iz Bijeljine sva je dešavanja zapisao u zapisnik utakmice koja se igrala pred 800 navijača, a na kraju je utvrđeno da je sudija Bandić ipak podijelio pet crvenih kartona, a ne sedam kako je navedeno u zvaničnoj statistici u TV prijenosu.

Kako je napisao delegat Marić, štoper Sloge Miloš Nikolić isključen je zbog hvatanja za vrat gostujućeg nogometaša uz upotrebu prekomjerne sile, a isti je prekršaj napravio MarioĆuže u dresu Zrinjskog, vjerovatno se sukobivši upravo sa Nikolićem.

Prilikom tog haosa je crveni karton zaradio i trener Zrinjskog Željko Petrović, koji je, prema onome što je napisao delegat, upućivao vulgarne riječi prema klupi Sloge, dok je predstavnik domaćeg tima Zlatko Maksimović zbog vulgarnih riječi prema sudiji i gostujućoj klupi također zaradio isključenje.

Zapisnik delegata Radike Marića (Foto: Comet(/NS BiH)
Zapisnik delegata Radike Marića (Foto: Comet(/NS BiH)

Pocrvenio je u posljednjim trenucima utakmice još i rezervni nogometaš Sloge Bojan Batar, koji nije ni nastupio danas. On je prvo dobio žuti karton za nedozvoljeno ulaženje u teren tokom zagrijavanja, a onda i za nesportsko ponašanje i proslavljanje pogotka svog tima prema gostujućoj klupi.

Zbog crvenih kartona će navedeni akteri propustiti naredne mečeve svojih timova, pa će Zrinjski bez trenera Petrovića i krilnog nogometaša Ćužea dočekati Borac, dok će Sloga bez Nikolića i Batara u goste Širokom Brijegu.

Uz pet crvenih kartona Bandić je u Modriči, gdje dobojska Sloga privremeno igra svoje domaće mečeve, pokazao i devet žutih kartona.

Jedan od njih je dobio i štoper Sloge Milan Milanović, koji će zbog skupljena tri žuta kartona u sezoni biti također suspendovan za meč protiv Širokog Brijega.