Tajni sastanak u Minhenu
43

Otkriveni detalji paklenog plana Barcelone i Haalanda, Norvežaninu bogatstvo za pet godina

K. H.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Katalonski Mundo Deportivo donosi prve detalje ugovora koji je Barcelona ponudila norveškom napadaču Erlingu Haalandu, a po kojem bi on za pet sezona u ovom timu zaradio 195 miliona eura.

Nije tajna da Barcelona u svoje redove želi dovesti jednog od najperspektivnijih napadača današnjice, a kako je rivalski klub Real Madrid nadomak potpisa Kyliana Mbappea, tako je i jedan od glavnih ciljeva Barcelone na marketinškom nivou dovesti barem djelomično jednako traženog igrača, što Haaland svakako jeste.

Navodi se da je čak i trener Barcelone Xavi Hernandez otputovao u Minhen kako bi lično razgovarao s Haalandom, a koji se u ovom trenutku oporavlja od povrede mišića zbog koje nije u mogućnosti igrati za Borussiju Dortmund.

[TWITTER]1499400576412446725[/TWITTER]

Joan Laporta je Mini Raioli, agentu Haalanda, ponudio petogodišnju platu od 195 miliona eura bruto, a koja će se isplatiti kroz 20 miliona eura u prvoj, 30 miliona eura u drugoj, 40 u trećoj, 50 u četvrtoj i 55 miliona eura u posljednjoj godini ugovora.

Raiola je također rekao kako više preferira trogodišnji ugovor uz dva neobavezna, a uz sve to Barcelona bi Borussiji trebala platiti odštetu od 80 miliona eura.

To znači da bi za ukupni Haalandov transfer Barcelona morala izdvojiti 275 miliona eura.