Bizarna situacija
27

Otkazali utakmicu u Švedskoj zbog kladionice: To je bilo bolesno

N. K.
Foto: Ilustracija/AFP
Foto: Ilustracija/AFP
Otkazani prijateljski meč švedskog sedmoligaša Eskilstuna i osmoligaša Nashulta vjerovatno nikad ne bi bio vijest da u javnost nije izašla pozadina čitave priče u koju su bile upletene razne kladionice.

Naime, Švedska je jedna od rijetkih zemalja koja usljed pandemije koronavirusa nije suspendovala u potpunosti sportska takmičenja pa su se za ovu utakmicu lokalnih niželigaša počeli interesovati kladioničari širom svijeta.

Pokušavali na sve načine kontaktirati igrače i trenere kako bi im dali savjete i prijedloge.

"Cijeli dan su nam stizali pozivi. Kontaktirali su nas i preko društvenih mreža iz cijelog svijeta, a poruke su bile: 'Sretno, nadam se da ćete izgubiti'. Nastao je haos oko nebitnog meča. Odlučili smo da ga otkažemo zbog sigurnosti igrača. Nikad ne znate šta sve može da se dogodi nakon štu su igrači kontaktirani od raznih ljudi. Čak su kontaktirali i trenera u istoj ligi u kojoj igramo kako bi provjerili kako igramo i kako smo igrali prije. Ljudi su čak razgovarali s nekima od bivših igrača i pitali o našoj startnoj postavi. To je bilo bolesno", rekao je predsjednik Eskilstuna Bengin Ozeran.

Klub je sve vrijeme bio u kontaktu sa švedskim savezom s kojim je dogovoreno da je najbolja opcija otkazivanje utakmice.