Nogomet
0

Otkaz za američkog selektora

Sarajevo-x.com
Bob Bradley (Foto: AP)
Bob Bradley (Foto: AP)
Bob Bradley (53) otpušten je s mjesta selektora nogometne reprezentacije SAD-a nakon pet godina provedenih na toj dužnosti.

"Željeli bismo zahvaliti Bobu Bradleyu za njegovo djelovanje u službi američkog nogometa u posljednjih pet godina. Tokom njegovog mandata, naša je reprezentacija ostvarila brojne uspjehe, ali smatramo da je vrijeme za promjenu. Uvijek je teško donijeti ovakvu odluku, pogotovo kada je u pitanju netko koga vrlo cijenimo kao što je to slučaj s Bobom kojemu želimo sve najbolje u daljnjoj karijeri", izjavio je predsjednik Američkog nogometnog saveza (US Soccer) Sunil Gulati.

Bradley se našao na udaru kritičara nakon što je američka reprezentacija pružila blijede igre na prošlomjesečnom "Gold Cupu", prvenstvu Sjeverne i Srednje Amerike uprkos plasmanu u finale u kojemu je kao domaćin izgubila od Meksika.

Američka reprezentacija je pod Bradleyevim vodstvom 2007. godine osvojila "Gold Cup", a prošle godine je na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici stigla do osmine finala gdje je izgubila od Gane.