Nogomet
1.1k

Ostvarenje sna: Real Madrid ugostio Sirijca Mohsena i njegovu porodicu

Klix.ba
Sirijac Osama Abdul Mohsen i njegova porodica su preživjeli teške trenutke otkako su pobjegli iz Sirije u potrazi za spasom. Sada se nalaze u Španiji, gdje su ih srdačno dočekali zvaničnici Real Madrida.

Mohsen se na naslovnicama svjetskih medija našao nakon što je objavljen video na kojem se vidi kako ga mađarska kamermanka Petra Laszlo udara nogom dok je nosio sina u naručju. Nakon tog događaja je Mohsen dobio poziv da s porodicom dođe u Španiju, gdje je srdačno dočekan, a čak je dobio i posao trenera s obzirom da se time bavio i u Siriji.

Međutim, to nije bio kraj lijepim događajima, jer je porodica dobila poziv Real Madrida, tačnije predsjednika Florentina Pereza, koji ih je ugostio.

Posebno sretan je bio Mohsenov sin Zeid, koji je dobio dres Reala.

U pratnji jednog od direktora Reala Emilija Butraguena, porodica je prošetala travnjakom stadiona Santiago Bernabeu, gdje je mali Zeid šutirao loptu. U svlačionici je pozirao ispred ormarića svog idola Cristiana Ronalda.

Porodica će ovog vikenda ponovo biti gost Reala na utakmici protiv Granade.

"Ovo je ostvarenje sna. Volim Real Madrid, koji je omiljeni klub moje porodice. Zahvalan sam na lijepoj dobrodošlici koju je priredio predsjednik. U Siriji smo sanjali da gledamo uživo utakmicu Real Madrida, a taj san će nam se ostvariti. Veoma sam sretan", rekao je Mohsen.