Nogomet
14

Ostanak Pjanića prioritet Rome, novi ugovor već spreman

Klix.ba
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić jedan je od ključnih igrača Rome. Pokazao je to i ove sezone u kojoj je nerijetko bio igrač odluke. Stoga je trener Vučice, Rudi Garcia, odlučan da ga zadrži na stadionu Olimpico i sljedeće sezone.
Foto: EPA
Foto: EPA
Talijanski mediji posljednje vrijeme bruje o bh. reprezentativcu i njegovom ostanku ili eventualnom odlasku iz Rome, jer se svakog dana javi neki novi evropski nogometni velikan zainteresiran za našeg veznjaka.

Kako bi bila sigurna u njegov ostanak, Roma je, prema posljednjim informacijama, spremna Pjaniću ponuditi ugovor do 2017. koji bi mu godišnje donio 2,5 miliona eura, plus bonuse, piše Sportmediaset.it.

Pjanić je prije nekoliko dana priznao da ga je Garcia uvjerio da ostane u Romi prošle sezone što se pokazalo kao dobar potez jer je Mali princ do sada postigao pet golova te upisao šest asistencija u 28 utakmica Serije A.

Da li će Garcia i sada uspjeti nagovoriti Pjanića da ostane, ostaje da se vidi, no sasvim je sigurno da se fancuski trener neće lako predati.