Nogomet
0

Miralem Pjanić: Trener Rudi Garcia me uvjerio da trebam ostati u Rimu

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Bh. nogometni reprezentativac i veznjak Rome Miralem Pjanić je otkrio da ga je trener Rudi Garcia uvjerio da ostane u Rimu prošlog ljeta, te da se on sada osjeća kao kod kuće u glavnom gradu Italije.

Mali Princ je u impresivnoj formi ove sezone, a za klub je postigao pet golova te upisao šest asistencija u 28 utakmica Serije A, čime je pomogao da Roma sada zauzima drugu poziciju na tabeli, iza Juventusa.

"Juventus ima izvanrednu sezonu i ima veliku prednost, ali mi želimo dobiti svaku utakmicu do kraja i uzeti maksimalan broj bodova. Garcia nas je odlično psihički pripremio i donio nam samopouzdanje", rekao je Pjanić u razgovoru za talijanski magazin Guerin Sportivo.

Potom je kazao da je trener Garcia bio taj koji mu je pomogao u odluci da ipak ostane u Rimu prošlog ljeta, kada se dosta spekulisalo o njegovom odlasku iz kluba.

"Dosta smo razgovarali prošlog ljeta, a on me ohrabrio kazavši mi da u klubu mnogo polažu na mene. Uz to, njegova podrška i ideje su mi dosta pomogle i na samom terenu", zaključio je Pjanić.