U Velikoj Kladuši
0

Osmo svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u malom nogometu

FENA
Osmo svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u malom nogometu prvi put će biti održano u BiH, odnosno u Velikoj Kladuši od 20. do 22. maja u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSDBiH).

Organizatori takmičenja na raspolaganju će imati Gradsku dvoranu koja prima oko 800 gledalaca, Gradski stadion s dva pomoćna terena i dvije školske dvorane.

Kompletni smještajni kapaciteti rezervirani su za timove, tako da će prije svega igrači i rukovodstva ekipa biti smješteni u hotelima Stari Grad, Konak i Napoleon.

Prvenstvo je do ove godine bilo održano tri puta u austrijskom Linzu, te po jedanput u belgijskom Antwerpenu, njemačkom Münchenu, britanskom Birminghamu i Luxembourgu.

Učešće na ovogodišnjem Prvenstvu do sada su potvrdile reprezentacije Bosanaca i Hercegovaca iz Amerike, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Holandije, Hrvatske, Italije, Kanade, Njemačke, Norveške, Republike Irske, Švedske, Švicarske, Slovenije i Češke.

Programom takmičenja, u petak, 20. maja predviđeno je izvlačenje parova i odigravanje prvog kola. U subotu je planiran nastavak takmičenja i podjela medalja, dok je u nedjelju na rasporedu ispraćaj ekipa.

Svjetsko prvenstvo će se igrati po FIFA-inim sportskim pravilima i za reprezentacije Bosanca i Hercegovaca iz svake od nabrojanih zemalja moći će nastupiti samo igrači koji žive u tim zemljama.