{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osmo svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u malom nogometu

F
13.5.2011. u 11:35
0
9
Osmo svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u malom nogometu
0
Osmo svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u malom nogometu
Osmo svjetsko prvenstvo bh. dijaspore u malom nogometu prvi put će biti održano u BiH, odnosno u Velikoj Kladuši od 20. do 22. maja u organizaciji Svjetskog saveza dijaspore Bosne i Hercegovine (SSDBiH).
Organizatori takmičenja na raspolaganju će imati Gradsku dvoranu koja prima oko 800 gledalaca, Gradski stadion s dva pomoćna terena i dvije školske dvorane.

Kompletni smještajni kapaciteti rezervirani su za timove, tako da će prije svega igrači i rukovodstva ekipa biti smješteni u hotelima Stari Grad, Konak i Napoleon.

Prvenstvo je do ove godine bilo održano tri puta u austrijskom Linzu, te po jedanput u belgijskom Antwerpenu, njemačkom Münchenu, britanskom Birminghamu i Luxembourgu.

Učešće na ovogodišnjem Prvenstvu do sada su potvrdile reprezentacije Bosanaca i Hercegovaca iz Amerike, Austrije, Belgije, Danske, Engleske, Holandije, Hrvatske, Italije, Kanade, Njemačke, Norveške, Republike Irske, Švedske, Švicarske, Slovenije i Češke.

Programom takmičenja, u petak, 20. maja predviđeno je izvlačenje parova i odigravanje prvog kola. U subotu je planiran nastavak takmičenja i podjela medalja, dok je u nedjelju na rasporedu ispraćaj ekipa.

Svjetsko prvenstvo će se igrati po FIFA-inim sportskim pravilima i za reprezentacije Bosanca i Hercegovaca iz svake od nabrojanih zemalja moći će nastupiti samo igrači koji žive u tim zemljama.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: